De in Haarlem woonachtige Talitha is een muzikale duizendpoot. Wij horen voor het eerst van haar rond 1992 als zij de eerste prijs wint in de EO-talentenjacht en daarna samen met twee studiegenoten de vocalgroep ‘Peper’ opricht. Zij is het meest bekend geworden als zangeres in de Ronduit Praise Band en als zangleidster op Opwekking.
Je komt haar naam regelmatig tegen op diverse gospelproducties, als lead vocal, backing vocal, dirigent of vocal coach. 

Ruim zeven jaar was zij dirigent van de bekende blackgospelformatie Inside Out. Op dit moment treed ze regelmatig op met haar eigen repertoire, leidt ze zangdiensten, dirigeert ze het gospelkoor ‘Grace & Glory’ in Zwolle en het Zalig Zingen Projectkoor in Haarlem. Zij geeft zangles, zangworkshops en blackgospelworkshops.

In 2009 kwam haar debuut CD RAAK uit gevolgd door ONT-MOETEN die uitkwam in 2014 en genomineerd werd voor de Zilveren Duif. In 2016 kwam haar derde CD VOLGENS MIJ uit: een compilatie van Talitha’s favoriete Opwekkingsliederen maar dan op z’n Talithaans: verpakt in jazz, latin en black gospel.  Van deze CD’s zijn veel exemplaren verkocht en de liederen worden regelmatig gedraaid op de radio. Momenteel schrijft ze liederen voor haar vierde album.

Meer informatie op: http://talithanawijn.nl