Elvis E. is geboren en opgegroeid in Benin City, Nigeria. Hij werd in 1997 door zijn oudere broer geïntroduceerd in de muziekwereld en ging pianospelen in zijn lokale kerk ‘CGM’.

Na zijn komst naar Nederland in 2004, heeft Elvis zijn eigen productiemaatschappij Ediasproduction opgericht. Dit gaf hem de mogelijkheid om projecten en live concerten te produceren, waar hij vaak ook zelf aan deelnam. De projecten variëren van musicals tot benefietconcerten. Voorbeelden van projecten waaraan hij heeft meegewerkt zijn: A Mother’s Cry – Gospel Musical, Miracle City Sings (MCS) Live in Concert, Dwight Dissels’ Aids Awareness Project voor etnische minderheden, Dwight Dissels’ debuut cd ‘If I had not believed’.

Elvis talenten zijn ook opgevallen bij de Nederlandse regering. Hij was onderdeel van the Convocation Big-Band, die een speciaal optreden gaf voor de Koningin.

Elvis wordt regelmatig gevraagd als Musical Director voor solo-artiesten en groepen. Eén van die groepen is Breeze, die populair werd tijdens Holland Got Talent 2009. Andere artiesten die hij begeleidde zijn Joany Muskiet, J-Unit, Gospel Inc., Big Boy Caprice (North Sea Jazz Festival), Michelle David (Big, Black & Beautiful).

Elvis werkgebied ligt niet alleen in Nederland, maar hij organiseert ook jaarlijks workshops in Polen en andere Oost-Europese landen. Daarom moet hij verstandig omgaan met zijn tijd. Zijn huidige project-tour met Sing-Out Gospel in Duitsland is een groot succes en de optredens zijn uitgebreid naar verschillende steden in Letland.

Elvis wijdt zijn talent niet alleen de muziek-business. Hij neemt de tijd om terug te geven wat hij heeft ontvangen. Zo is hij bijvoorbeeld een toegewijde Praise & Worship leider. Hij werd uitgenodigd bij de Heros Conference 2010 in Amsterdam met Prophet Manasseh Jordan. Hij reisde naar de USA voor conferenties en een speciale opname in de MSR Studio’s t.b.v. een programma dat op TBN werd uitgezonden. Zijn bediening heeft hem zelfs naar de IGOE Conferentie in Groot-Brittannië gebracht, met Grammy Award artiest CeCe Winans, Four Kornerz en Mike Aremu.

Zijn debuutalbum werd gelanceerd op 28 mei 2011.

Lees meer op: http://elvis-e.com